Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οι Διπλωμάτες του City Unity College στο 10ο ThessIMUN!!!


Το City Unity College έστειλε τη διπλωματική του ομάδα, με συνοδό τον καθηγητή κ. Τάκα, για να συναντηθούν με περίπου άλλους 400 Φοιτητές από 28 πανεπιστήμια του εξωτερικού και 16 της Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προκειμένου να συζητήσουν και να επιλύσουν διεθνή θέματα όπως τα πυρηνικά όπλα, η πειρατεία και άλλα, σε μία συνάντηση στα πλαίσια του Διεθνούς Προσομοίωσης Οργάνων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης ή αλλιώς ThessIMUN 2011, από τις 27 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου.

Είναι η 10η φορά που διεξάγεται αυτό το συνέδριο, το οποίο ουσιαστικά είναι μια εκπαιδευτική άσκηση με σκοπό το διάλογο, τη συναίνεση μέσω ειρηνικών διαδικασιών, την εξοικείωση με διεθνή θέματα και διαφορετικές απόψεις των εκπροσώπων άλλων χωρών. Οι φοιτητές εκτός από τα παραπάνω, σε κάθε συνάντηση συζητούν επίσης για θέματα όπως το δικαίωμα στην τροφή, την κατάσταση των Ρομά στην Ευρώπη, ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας και την παγκόσμια δημόσια υγεία.

Από αυτό το συνέδριο, δηλαδή, ξεκινάνε οι μελλοντικοί μας διπλωμάτες!!!

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τον απολογισμό του συνεδρίου καθώς και για την πλήρη σύνθεση, τη θεματολογία και την συνολική πορεία της ομάδας μας στο συνέδριο, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου