Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Νέα Μέτρα για την ανάπτυξη του Τουρισμού



Τρία νέα μέτρα για την τόνωση του τουρισμού ανακοίνωσε χθές βράδι ο πρωθυπουργός από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής.

Το πρώτο αφορα την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, μέσω της ίδρυσης Ειδικής Υπηρεσίας για επενδύσεις που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.

Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα γίνει μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων η πέντε αστέρων, και προανήγγειλε ένα νέο σύστημα κριτηρίων ποιότητας των ξενοδοχείων.

Όσον αφορά στην τόνωση του τουρισμού στην πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έφτασε στο τελικό στάδιο η διαδικασία μείωσης του «σπατόσημου» στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για τη χειμερινή περίοδο, από αεροδρόμια εκτός ΕΕ, αλλά σε απόσταση ίδια με τα πιο απόμακρα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, κάτι που ήδη ισχύει στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Το μειωμένο τέλος θα ισχύει πλέον και για πτήσεις από πόλεις όπως η Μόσχα ή το Τελ Αβίβ, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στο Συνέδριο την κατάργηση του χαρτόσημου στις θεωρήσεις διαβατηρίων, γεγονός που θα αποτελέσει σημαντική ελάφρυνση τόσο στο κόστος, όσο και στην ταχύτητα έκδοσης της Visa.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε γνωστή στους παρευρισκόμενους την κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου