Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Δικτυωθείτε επαγγελματικά με το LinkedIn!!!

Μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο επαφών, ένας επαγγελματίας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το προφίλ του. Για τους επαγγελματίες που αναζητούν να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι το LinkedIn.

To LinkedIn είναι ένας δικτυακός τόπος κοινωνικής δικτύωσης (social networking website),  που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα δίκτυο από υπάρχουσες και νέες επαγγελματικές επαφές. Αυτό προσφέρει σε έναν επαγγελματία απίστευτα μεγάλο πεδίο επαγγελματικών επαφών.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το website αυτό έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες και προσελκύει περισσότερους από 3,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα. Το LinkedIn μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει κάποιος πληροφορίες για τις επαφές του, καθώς δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυο, ενώ άλλοι χρήστες το χρησιμοποιούν κυρίως για να εξασφαλίσουν μελλοντική απασχόληση. Πολλοί εργοδότες και γραφεία το χρησιμοποιούν για να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για εργασία.

To LinkedIn.com  προσφέρει μια σπουδαία ευκαιρία για τους πωλητές και επιχειρηματίες να βρουν νέους πελάτες. Το κύριο όφελος είναι ότι διευκολύνει τους ανθρώπους να βρουν κάποιον απλώς πληκτρολογώντας το όνομά του.

Αντιπρόσωποι και μεσάζοντες δίνουν πολλές κάρτες και στέλνουν e-mails σε υποψήφιους πελάτες. Το όνομά σου είναι η επιχείρησή σου, επομένως έχει νόημα να εξασφαλίσεις ότι οι χρήστες μηχανών αναζήτησης μπορούν να σε βρουν όταν ψάχνουν το όνομά σου. Συνήθως το προφίλ κάποιου στο LinkedIn βγαίνει από τα πρώτα κορυφαία αποτελέσματα σε μια αναζήτηση.

Παρόλο που  λίγα από τα χαρακτηριστικά του είναι μοναδικά, κανένα άλλο website επιχειρηματικής δικτύωσης δεν μπορεί να προσφέρει την δημοτικότητα που προσφέρει το LinkedIn. Ο συνδυασμός δυνατών χαρακτηριστικών και ενός μεγάλου δικτύου που διαρκώς διευρύνεται, σημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις θέλουν να έχουν εκπροσώπηση στο website. 
 
Μπορείτε και εσείς να λάβετε μέρος, απλώς κάνοντας εγγραφή ή ζητώντας από ένα μέλος που ήδη ξέρετε να σας στείλει μια πρόσκληση στη λίστα των συνδέσεών του. Συνδεθείτε με πρώην και νυν συναδέλφους, πελάτες, προμηθευτές σας και διατηρήστε τη σχέση σας μαζί τους. Στη συνέχεια, συνδεθείτε με προφίλ από τις σχετικές με το αντικείμενό σας κλαδικές ενώσεις, συλλόγους.  Αν θέλετε μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στις συζητήσεις, να προσφέρετε συστάσεις (για να δεχθείτε και εσείς), να φτιάξετε δικές σας ομάδες και να ζητήσετε από τις συνδέσεις σας να σας βοηθήσουν να προωθήσετε αυτό που προσφέρετε!

Δικτυωθείτε τώρα!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου