Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαβούλευση για τα δικαιώματα των παιδιών στην εργασία



Η UNICEF, η UN Global Compact και η οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» καλούν από κοινού τις Επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ενεργά στην ανάπτυξη και καθιέρωση ενός παγκόσμιου προτύπου επιχειρηματικών αρχών και κανόνων ηθικής, με κεντρικό άξονα τα δικαιώματα των παιδιών.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου απαράβατων αρχών, με σεβασμό στα δικαιώματα των παιδιών στην εργασία. Το πλαίσιο θα εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες, στις οποίες εκτίθενται τα παιδιά μέσω της εργασίας τους, θα είναι ασφαλείς και δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους.


Ο ιδιωτικός τομέας κάνει το πρώτο βήμα με τη συμμετοχή του στην ηλεκτρονική διαδικασία διαβούλευσης, που ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Μαΐου, για να βοηθήσει στη διαμόρφωση του κοινού πλαισίου των Αρχών για τα Δικαιώματα των Παιδιών και τις Επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, κορυφαίες επιχειρήσεις και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών συναντώνται στο Λονδίνο για μια άλλη σειρά παγκόσμιων διαβουλεύσεων.


Το νέο πλαίσιο Αρχών για τα Δικαιώματα των Παιδιών και τις Επιχειρήσεις θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο. Θα αποτελέσει το πρώτο σύνολο κανόνων για επιχειρήσεις για εφαρμογή στο χώρο της εργασίας και την αγορά, μιας και αυτές σαφώς και μπορούν να συμβάλουν δραστικά στην αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών, όχι μόνο μέσα από δικές τους ενέργειες, αλλά κυρίως χρησιμοποιώντας την δύναμή τους για να επηρεάσουν όλη την αλυσίδα της αγοράς.


Για περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία διαβούλευσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν στην ιστοσελίδα
http://www.business-humanrights.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου