Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι φοιτητές του City Unity College στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Google Online Marketing Challenge 2011!!!






Οι φοιτητές του City Unity College, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα και προβλήματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, συγκρότησαν λίγο πριν το Πάσχα μια ομάδα η οποία συμμετέχει στο μεγάλο φοιτητικό διαγωνισμό Google Online Marketing Challenge 2011, με σκοπό να ενισχύσει την «Κιβωτό του Κόσμου», μέσα από μια διαφημιστική καμπάνια 3 εβδομάδων, η οποία θα τρέξει έως τις 10 Ιουνίου.


Ο διαγωνισμός της Google είναι μία μοναδική, παγκόσμια πρόκληση που απαντά στις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης. Στο παρελθόν έχει προσελκύσει περισσότερους από 20.000 φοιτητές σε περισσότερες από 60 χώρες και αποτελεί μία εξαιρετική πρόκληση και ευκαιρία για τους Έλληνες φοιτητές να διαγωνιστούν διεθνώς στους τομείς μάρκετινγκ, διοίκησης επιχειρήσεων, διαφήμισης, και νέων τεχνολογιών, να κερδίσουν πολύτιμη εμπειρία για την ελληνική αγορά, αλλά και την ευκαιρία να αναδείξουν παγκοσμίως τις ικανότητές τους.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των «CityU Adworders» θα έχει στη διάθεσή της πίστωση 200 δολαρίων, σε λογαριασμό Google AdWords, και χρονικό περιθώριο τριών εβδομάδων έως τις 10 Ιουνίου 2011, να καταρτίσει και να φέρει εις πέρας μία επιτυχημένη καμπάνια για μία ΜΚΟ, η οποία σε περίπτωση επιτυχίας μπορεί να κερδίσει μέχρι και 15.000 δολάρια δωρεά από την Google.

Η ΜΚΟ την οποία επέλεξαν να βοηθήσουν οι Adworders είναι η «Κιβωτός του Κόσμου». Πρόκειται για μια ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Σήμερα συγκεντρώνει σήμερα περίπου 300 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών σε μια πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινότητα, και φροντίζει για την καθημερινή σίτιση των παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους.

Στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν την ΜΚΟ, οι Φοιτητές του City Unity College οργάνωσαν λίγο πριν από το Πάσχα και ένα Bazaar αγάπης, με στόχο την ενίσχυση των παιδιών αυτών με είδη ένδυσης, υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών, σε αυτή τη δύσκολη για όλους οικονομική περίοδο.

Το Κολλέγιο αγκάλιασε την πρωτοβουλία των φοιτητών και με τη σειρά του συνεισέφερε στην προσπάθειά τους, με τη διάθεση του ποσού των 300 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση για τη συνέχιση του έργου της Κιβωτού, καθώς και την προσφορά υποτροφιών σε παιδιά της Κιβωτού για σπουδές στο Κολλέγιο.

Το Google Αdwords είναι μία υπηρεσία της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης του διαδικτύου (Google), που σαν σκοπό έχει την άμεση διαφήμιση και προώθηση ιστοσελίδων στο ίντερνετ. Το Αdwords δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και σε εκατομμύρια ιστοσελίδες – δίκτυα που συμμετέχουν στα προγράμματα διαφήμισης της google. Έχει αποδειχτεί ο αποδοτικότερος τρόπος διαφήμισης, αφού παρέχει άμεσα αποτελέσματα και αύξηση επισκεψιμότητας στις διαφημιζόμενες ιστοσελίδες  χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. 

Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν, θα διεκδικήσουν με τον επιβλέποντα καθηγητή τους ένα ταξίδι στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό της Google θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους ακαδημαϊκούς ανά τον κόσμο και την Google και οι παγκόσμιοι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο.

Καλή επιτυχία!!!

Φωτό: Η ομάδα των Adworders, από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι: Ιωάννα Βασιλείου, Δημήτρης Μουτάφης (Team Captain), Ελευθερία Καραβανά, Παντελής Βωνιάτης (Supervising Professor), Ιωάννα Καββαδά, Kaiend Zidan, Ντίνος Μαυράκης. Οι 3 κοπέλες με τον Team Captain είναι 3ετείς φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων και οι 2 τελευταίοι είναι φοιτητές Πληροφορικής. Ο κ. Βωνιάτης είναι καθηγητής του City Unity College, με πάνω από 25 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στο μάρκετιγκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου