Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τεχνολογία: Μοιραστείτε εύκολα και γρήγορα πολλά αρχεία με το Dropbox!!!

Όσοι στο παρελθόν έχετε χρησιμοποιήσει το Χαρτοφύλακα των Windows για να μεταφέρετε έγγραφα μεταξύ δύο υπολογιστών θα καταλάβετε εύκολα περί τίνος πρόκειται. Το Dropbox είναι ένα πρόγραμμα που είναι διαθέσιμο σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και Mobile συσκευές που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και είναι μια πολύ καλή υπηρεσία ασφαλούς φύλαξης στο internet και  συγχρονισμού αρχείων που έχετε στον υπολογιστή μεταξύ

α)των υπολογιστών σας και
β)έξυπνων κινητών διαφόρων

και με δυνατότητα να μοιραστείτε όσα αρχεία κρίνετε σκόπιμο με ορισμένους ή με όλους. 

Το Dropbox σας δίνει αρχικά 2 GB δωρεάν χώρο. Τα υπόλοιπα αρχεία που δεν μοιράζετε είναι αυστηρά ιδιωτικά, δικά σας. Το πρόγραμμα συνεργάζεται το ίδιο καλά με Windows, Ubuntu Linux, Mac και iphone.

Αν αφού γραφτείτε στη δωρεάν υπηρεσία του Dropbox για τα 2 GB, στείλετε προσκλήσεις για να γραφτούν φίλοι σας στο Dropbox, για όποιον δεχθεί παίρνετε bonus δωρεάν επιπλέον χώρο 256 MB. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί μέχρι να φτάσετε τα 8 GB δωρεάν χώρου.

Τί κάνει το Dropbox

Το Dropbox λειτουργεί ως εξής:
  • Φορτώνετε την εφαρμογή Dropbox σε έναν υπολογιστή σας.
  • Κάνετε εγκατάσταση.
  • Δημιουργείτε έναν λογαριασμό Dropbox.
  • Στον υπολογιστή σας δημιουργείται αυτόματα ένας ειδικός φάκελος Dropbox δικός σας.
  • Στο internet δημιουργείται αυτόματα παρόμοιος χώρος Dropbox με τον παραπάνω φάκελο.(βλέπε δεύτερη εικόνα παρακάτω, κλικ για μεγέθυνση)
  • Τώρα, όποια αρχεία προσθέσετε στον ειδικό φάκελο Dropbox του υπολογιστή, συγχρονίζονται και αντιγράφονται στον χώρο σας Dropbox στο Internet.
  • Άρα τώρα όσα αρχεία έχετε στον φάκελο Dropbox στο PC τα έχετε και στο ίντερνετ στο δικό σας χώρο Dropbox.
 Ο συγχρονισμός των αρχείων είναι ταχύτατοςκαι η χρήση του έχει γίνει τελευταία ευρέως διαδεδομένη παγκοσμίως. Δοκιμάστε το και δεν θα απογοητευτείτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου