Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πολιτισμός: 18η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων!!!


 


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

 
Αρκετές είναι φέτος οι εκδηλώσεις των μουσείων της χώρας που πραγματοποιούνται με αφορμή αυτό το γεγονός. Η φετινή χρονιά, είναι αφιερωμένη στα «Μουσεία και Μνήμη» και θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.
 
Ενδεικτικά κάποιες από τις εκδηλώσεις των μουσείων:
 
Το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας (8:30 μμ) το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
 
Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς): Στις 18 Μαΐου θα ισχύει ειδικό ωράριο λειτουργίας από τις 10:00 έως τις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Στις 21:00 το βράδυ διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Jazz κουαρτέτου της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
 
Στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη, διοργανώνεται στις 18 και στις 21 Μαΐου εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες των αντικειμένων: Μορφές πρόσβασης στα τεκμήρια του Μουσείου Μπενάκη», ενώ την Τετάρτη το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.
 
Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα παραμείνει την Τετάρτη ανοιχτό από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Εκπτώσεις θα σημειωθούν σε εκδόσεις και αντικείμενα στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

Ο Ελληνικός Κόσμος θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 20:00. Θα ισχύει ελεύθερη είσοδος στις εκθέσεις «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» και «Ιστορίες νομισμάτων – Αφηγήσεις πόλεων» (14:00-20:00) καθώς και στη «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά» στη «Θόλο» (προβολή των 18:00).

Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου