Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, στο Αthens Information Technology στην Παιανία


Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, θα πραγματοποιηθεί, στο Αthens Information Technology στην Παιανία, το Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, με θέμα "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις - Η πρόκληση της εποχής μας". 

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ΜΚΟ "Έδρα" σε συνεργασία με άλλους φορείς και στόχος του είναι ένας διάλογος μεταξύ των Κοινωνικών εταίρων, των δημοσίων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου ευελπιστούν να συμβάλλει στην ανταλλαγή ιδεών για την ανεύρεση λύσεων, στη δημιουργία συνεργειών, στη νομική και θεσμική ενημέρωση καθώς και στην έμπρακτη  υποστήριξη, σύμπραξη & αλληλοβοήθεια ανθρώπων. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, η αρωγή της Τεχνολογίας για την δημιουργία λύσεων αυτών των αναγκών θεωρείται απαραίτητη και ουσιαστική. Το μεγάλο ζητούμενο του Συνεδρίου είναι η εξεύρεση λύσεων και πρακτικών για την ανάπτυξη του καινούργιου τομέα, της Κοινωνικής Οικονομίας. 

Η Kοινωνική Oικονομία αποτελεί μια ενεργητική παρέμβαση που εξελίσσεται στο πλαίσιο των αγορών και της κοινωνίας. Η δραστηριοποίηση αυτή εκπονείται με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και το συλλογικό πολύ-επίπεδο κοινωνικό όφελος.

Τι είναι όμως Κοινωνική Οικονομία; Τι είναι το κοινωνικό επιχειρείν; Τι ανάγκες καλύπτει; Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης; Το συνέδριο θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, μέσα από μία σύγκριση ελληνικής και ξένης πραγματικότητας.
 
Στο συνέδριο θα παραστούν ως ομιλητές διάφορες προσωπικότητες και εκπρόσωποι φορέων από το χώρο της οικονομίας, της υγείας και της παιδείας, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ΜΚΟ "Έδρα" δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Ο Οργανισμός εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και λειτουργεί δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων ανοιχτό προς την κοινότητα, πέντε Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (Περιστέρι, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Βύρωνα, Δάφνη), Παιδική Πολιτιστική Λέσχη & ΛΕΣΧΗ ΑΜΕΑ στο Δήμο Ιλίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων, Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας στο Περιστέρι και το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι "(Περιστέρι, Βόλο, Πάτρα).


Παράλληλα, εκδίδει την FreePress Εφημερίδα "ΑΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ" και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα,το Διεθνές φεστιβάλ τέχνης ART4MORE, την Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ κ.ά. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς και για αίτηση συμμετοχής, μεταβείτε στον ιστότοπο του συνεδρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου