Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!





Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.


Από το 1973 που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από όλον τον κόσμο, συμμετέχουν σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να βάλουν όλοι μαζί ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, με σκοπό οι πράξεις αυτές να συμβάλουν στην επίτευξη του κοινού σκοπού. 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συμμετέχει κάθε χρόνο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτές. 

Ενόψει του φετινού εορτασμού, το ΥΠΕΚΑ διοργανώνει εκστρατεία καθαρισμού, στέλνοντας ένα μήνυμα δράσης για το Περιβάλλον. Μέσα από την εκστρατεία, το Υπουργείο παρακινεί όλους - ομάδες πολιτών, οικογένειες, ΜΚΟ, δήμοι, περιφέρειες - να συμβάλουμε στον καθαρισμό σε δάση, παραλίες, πάρκα, πλατείες, δρόμους, γειτονιές. Στόχος της να υπάρξει μία δράση σε κάθε γωνιά της χώρας. 


Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Κάρολου Παπούλια.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου