Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η σημαντικότερη βιομηχανία της Ελλάδας ΣΕ χρειάζεται!



Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, η άμεση οικονομική συνεισφορά των ταξιδιών και του τουρισμού στο ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει σε 12,6 δις Ευρώ (5,6% του συνολικού ΑΕΠ) το 2011, αυξανόμενη κατά 4% στα 18,7 δις Ευρώ (6,7%) μέχρι το 2021.

Η συνολική συνεισφορά των ταξιδιών και του τουρισμού στην απασχόληση αναμένεται να φτάσει τις 768.000 θέσεις εργασίας το 2011 (18,4% της συνολικής απασχόλησης). Και μέχρι το 2021, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 944.000 θέσεις εργασίας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα υπάρξει συνεχιζόμενη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αυτόν τον κλάδο.

Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό νέο για την Ελλάδα! Και τι θα έπρεπε να κάνουμε γι’ αυτό; Να προετοιμαστούμε εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά για ενδιαφέρουσες και υψηλές θέσεις στην απέραντη βιομηχανία φιλοξενίας και τουρισμού. Για να επιτύχει, η Ελλάδα πρέπει να μπορεί να ανταγωνιστεί τους άλλους προορισμούς, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την εκπαίδευση και την καινοτομία.
Η φιλοξενία και ο τουρισμός είναι μια τεράστια βιομηχανία με πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις σταδιοδρομίας. Αν θέλετε να διοικείτε ένα ξενοδοχείο, ένα τουριστικό γραφείο ή ένα spa, ή να γίνετε διοργανωτής εκδηλώσεων, Chef ή ένας επιχειρηματίας που διοικεί τη δική του εταιρία, ή να προσληφθείτε σαν Διευθυντής Μάρκετινγκ σε μια ξενοδοχειακή αλυσίδα, ή να δουλεύετε στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Business), τη χρηματοοικονομική, τη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων ή τις ξενοδοχειακές λειτουργίες, η βιομηχανία προσφέρει πληθώρα ευκαιριών σε άρτια κατηρτισμένα άτομα που επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο των υπηρεσιών. Τα διάφορα προγράμματα σπουδών του Alpine θα σας προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να επιτύχετε τους στόχους σας. Είτε ενδιαφέρεστε για την ξενοδοχειακή διοίκηση, την οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, τη διοίκηση κέντρων spa, τη διοίκηση ξενοδοχειακών λειτουργιών σε κρουαζιερόπλοια, τη μαγειρική τέχνη ή τη γενική διεύθυνση, τα μοναδικά προγράμματα σπουδών του Alpine που συνδυάζουν πρακτική εκμάθηση και θεωρητική κατάρτιση αποτελούν την πρώτη επιλογή.

Το Alpine στεγάζεται σε μία ξενοδοχειακή μονάδα όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική πείρα από την έναρξη των σπουδών τους, καθώς είναι ταυτόχρονα ένοικοι και προσωπικό του ξενοδοχείου. Η εκπαιδευτική φιλοσοφία στηρίζεται σε τέσσερις άξονες οι οποίοι τους προετοιμάζουν για επιτυχημένες σταδιοδρομίες: τις πρακτικές δεξιότητες, τις διοικητικές γνώσεις, την επαγγελματική συμπεριφορά και τη δέσμευση προς τη δια βίου μάθηση.

Οι απόφοιτοι του Alpine Center ξεχωρίζουν από το πλήθος γιατί έχουν αναπτύξει μια επαγγελματική συμπεριφορά συνδυασμένη με γνώση των ξενοδοχειακών λειτουργιών και επιχειρηματική δεινότητα που τους καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικούς για τους επαγγελματίες του κλάδου. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Alpine συχνά δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην τόσο μεγάλη ζήτηση για σπουδαστές και αποφοίτους του Alpine από τη βιομηχανία!

Μη χάνετε χρόνο! Επιλέξτε μια σταδιοδρομία που εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση. Επιλέξτε μία σχολή που διασφαλίζει την ετοιμότητά σας για μια τέτοια σταδιοδρομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου