Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέδριο με θέμα "Η Ελληνική Σκέψη στην Αυτοθέσμιση των Κοινωνιών,τον Διαφωτισμό και τις Σύγχρονες Διεθνείς Σχέσεις", 28 Νοεμβρίου, Π. Φάληρο


Η Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών ανακοινώνει την διοργάνωση συνεδρίου με θέμα "ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ,ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ  ΝΤΕ  ΜΙΡΑΝΤΑ -  η Ελληνική Σκέψη στην  Αυτοθέσμιση των Κοινωνιών,τον Διαφωτισμό και τις Σύγχρονες Διεθνείς Σχέσεις".

Το πολύ ενδιαφέρον αυτό Συνέδριο, αφιερωμένο στην Ελληνική σκέψη και τους μεγάλους διανοητές της πρόκειται να λάβει χώρα από τις 28 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να εξετάσει και να αναλύσει το πώς εξελίχθηκαν τα οράματα μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως ο Ρήγας Φεραίος, ο Ιωάννης Καποδίστριας και ο Φρανσίσκο ντε Μιράντα, για την Αυτοθέσμιση των Κοινωνιών, σε συνάρτηση και με τις σύγχρονες Διεθνείς Σχέσεις.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, 30/9/2011 και η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε 3 θεματικούς άξονες:

I.    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ  ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

II.    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ , ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ

III.    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΩΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου, καθώς και η ομάδα εισηγητών απαρτίζονται από εξέχουσες προσωπικότητες από τους χώρους των επιστημών, της παιδείας και της διανόησης, συμπεριλαμβανομένου του κ. Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου, πρέσβεως ε.τ., Καθηγητή της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας και Καθηγητή Μarketing στο City University of Seattle.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2011.

Η Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 ως ένα "Εργαστήρι Σκέψης" και η λειτουργία της αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός νέου και σύγχρονου Ελληνικού Διαφωτισμού, με βασική αρχή της την ιδέα ότι ο άνθρωπος δεν αποτελεί ενεργούμενο της ιστορίας, αλλά νοηματοδότης της.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ακαδημία και το Συνέδριο, επισκεφθείτε τον ιστότοπό της. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου