Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η διπλωματική αποστολή των φοιτητών του City Unity College προετοιμάζεται για το νέο συνέδριο – προσομοίωση διάσκεψης του Συμβουλίου του ΟΗΕ στη Δρέσδη!!!


Το Student Union του City Unity College συγκροτεί τη νέα ομάδα για συμμετοχή στο elbMUN 2012, το νέο συνέδριο – προσομοίωση διάσκεψης του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών, που θα πραγματοποιηθεί στο Technical University of Dresden, από τις 17 έως τις 21 Απριλίου 2012!

Μετά από την τεράστια επιτυχία της συμμετοχής των φοιτητών του City Unity College, τόσο στο ThessIMUN στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο όσο και στο MUNIST στην Κωνσταντινούπολη, στις 8-12 Αυγούστου 2011, όπου σάρωσαν στις βραβεύσεις, οι φοιτητές του Κολλεγίου θα δώσουν το παρών με τη «διπλωματική» τους ομάδα στο επερχόμενο elbMUN 2012, από τις 17 έως τις 21 Απριλίου!

Η αποστολή του City Unity College θα ταξιδέψει στην πανέμορφη πόλη της Δρέσδης, όπου θα συναντηθεί με περίπου άλλους 200 Φοιτητές από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες ουσιαστικά θα κληθούν να παίξουν ο καθένας το ρόλο ενός διπλωμάτη του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσουν και να επιλύσουν διεθνή θέματα όπως τα πυρηνικά όπλα, η πειρατεία και άλλα, σε μία συνάντηση - προσομοίωσης των Οργάνων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. 


Η επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.elbmun.org/. Είναι η 3η φορά που η Δρέσδη φιλοξενεί αυτό το συνέδριο, το οποίο ουσιαστικά είναι μια εκπαιδευτική άσκηση με σκοπό το διάλογο, τη συναίνεση μέσω ειρηνικών διαδικασιών, την εξοικείωση με διεθνή θέματα και διαφορετικές απόψεις των εκπροσώπων άλλων χωρών. Με το σύνθημα «Αντιμετωπίζοντας τις Περιφερειακές Προκλήσεις σε ένα Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο», το φετινό συνέδριο θα περιλαμβάνει στην ημερήσια διάταξη θέματα όπως η Αραβική Άνοιξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός του Ισλάμ, η αποστρατικοποίηση και πολλά άλλα.

Εκτός των παραπάνω, όσοι συμμετάσχουν στην αποστολή θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές από το διεθνές πολιτικό στερέωμα και μια συναρπαστική εμπειρία στην "Φλωρεντία του Έλβα" με τα αριστουργήματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως περιήγηση στην πόλη, μια συναυλία, και η χοροεσπερίδα του elbMUN στο τέλος του συνεδρίου, με τίτλο "Dancing in the MUNlight"!

Εαν σπουδάζετε στο City Unity College, ΜΗ χάσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία! Το συνέδριο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να έρθετε σε επαφή με άλλους φοιτητές από όλο τον κόσμο, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, και να διασκεδάσετε! Μπορείτε να δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας στην Team Captain της αποστολής, Μαριάννα Καραχάλιου, με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση m.karachaliou@cityu.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου