Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Εφαρμογές Iphone: AthensBook - Ο Έξυπνος Οδηγός της Αθήνας

Εδώ και λίγες ώρες είναι διαθέσιμη από το App Store η νέα έκδοση του AthensBook για το iPhone και το iPod touch. Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή, η οποία κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009, και οι δημιουργοί της σκοοπεύουν -όπως δηλώνουν- να παραμείνει δωρεάν για πάντα. Ουσιαστικά, είναι ένας δωρεάν οδηγός της Αθήνας. 

Τι ακριβώς κάνει το AthensBook; Καταρχάς, σας βοηθά να βρείτε αυτό που ψάχνετε, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες γεωπροσδιορισμού της θέσης σας για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα σημεία ενδιαφέροντός σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε το κοντινότερο ανοιχτό φαρμακείο, ή το πλησιέστερο και φθηνότερο ανοιχτό πρατήριο βενζίνης. 

Επίσης, το AthensBook είναι επίσης ένας πολύ χρήσιμος οδηγός και γι'αυτούς που επισκέπτονται την πόλη: μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, και με ένα άγγιγμα της οθόνης σας μπορείτε επιπλέον να δείτε πληροφορίες κίνησης, δημόσιων συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς, ανοιχτών δημόσιων υπηρεσιών και νοσοκομείων

Το AthensBook έχει μενού ενεργειών στο πάνω δεξιά μέρος στις περισσότερες κατηγορίες. Αυτά παρέχουν επιπλέον λειτουργίες σχετικές με την εμφανιζόμενη πληροφορία, όπως επιλογές φιλτραρίσματος και ταξινόμησης, εμφάνιση κλειστών σημείων (π.χ. κλειστών δημόσιων υπηρεσιών), εμφάνιση όλων των σημείων στον χάρτη κλπ.

Φέτος το Athensbook βραβεύτηκε ως εφαρμογή της χρονιάς στα Tech Excellence Awards

Για περισσότερες πληροφορίες για το Athensbook και πως να το αποκτήσετε, επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://www.athensbook.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου