Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τί είναι το Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Σημείωμα (cv);


Εάν θέλετε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, εάν ενδιαφέρεστε για μια θέση απασχόλησης ή αναζητάτε μια εμπειρία στο εξωτερικό, είναι σημαντικό να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με σαφή και κατανοητό τρόπο. Tο Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Σημείωμα Europass είναι ένα προσωπικό έγγραφο με το οποίο μπορούμε να παρουσιάσουμε τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τα προσόντα καθώς και άλλα προσωπικά μας στοιχεία. Το έγγραφο αυτό σχεδιάστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει κοινή μορφή για όλους τους πολίτες της ΕΕ.

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Σημείωμα στην πύλη του Europass, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες: http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/vernav/Europass+Documents/Europass+CV.csp. Η ιστοσελίδα σας δίνει τη δυνατότητα να ετοιμάσετε το δικό σας Europass σε οποιαδήποτε γλώσσα της ΕΕ online, ή αν θέλετε να κατεβάσετε τη φόρμα με οδηγίες και παραδείγματα και να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας για να την συμπληρώσετε όποτε εσείς επιθυμείτε.

Το ενιαίο βιογραφικό σημείωμα βοηθά σημαντικά, όχι μόνο αυτούς που ζητούν εργασία, αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς που αναλαμβάνουν την αξιολόγηση του προσωπικού που τους «χτυπά» την πόρτα. Όπως αναφέρεται στην επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κύριος στόχος του υποδείγματος για τα βιογραφικά είναι να βοηθήσει κάθε εργαζόμενο να παρουσιάσει με τρόπο απλό και κατανοητό τα τυπικά του προσόντα, τις ικανότητες και την εμπειρία του, τόσο στους εργοδότες όσο και σε ιδρύματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου