Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Πρόγραμμα ΕRASMUS για Νέους Επιχειρηματίες


Οι νέοι οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση, μπορούν πλέον να αποκτούν εμπειρία εργαζόμενοι σε μια μικρομεσαία επιχείρηση στο εξωτερικό, μέσω του προγράμματος "ERASMUS για νέους επιχειρηματίες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του προγράμματος είναι η επιχορήγηση σχεδίων που θα δίνουν τη δυνατότητα σε "εκκολαπτόμενους" επιχειρηματίες της ΕΕ να μαθητεύσουν σε εταιρείες έμπειρων επιχειρηματιών σε άλλος κράτος μέλος της ΕΕ, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ανταλλαγή εμπειριών και η δικτύωση.

Άλλος στόχος της ενέργειας αυτής είναι να συμβάλλει στη βελτίωση της επιχειρηματικότητας, της διεθνοποίησης και της ανταγωνιστικότητας των νεότευκτων επιχειρήσεων, πολύ μικρού, μικρού και μεσαίου μεγέθους, καθώς και των επιχειρηματιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ενέργεια αυτή αφορά άτομα που σκοπεύουν να ιδρύσουν μια επιχείρηση και, σε μικρότερο βαθμό, τους επιχειρηματίες ήδη υπαρχουσών νεοϊδρυθεισών επιχειρήσεων. Πρόταση μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις. Επιπλέον, περιλαμβάνονται και οργανισμοί ή επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προώθησης της επιχειρηματικότητας ή στο πεδίο των διακρατικών υπηρεσιών εύρεσης εργασίας, όπως:

  • Εμπορικά, βιομηχανικά ή βιοτεχνικά επιμελητήρια και ανάλογοι οργανισμοί
  • Οργανισμοί υποστήριξης επιχειρήσεων και κέντρα στήριξης επιχειρήσεων κατά τη φάση έναρξης της λειτουργίας τους.
  • Επαγγελματικές ενώσεις και δίκτυα υποστήριξης επιχειρήσεων.
  • Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) που παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων.
  • Φορείς (δημόσιοι, ιδιωτικοί, κλαδικοί κλπ) εκπαίδευσης και κατάρτισης που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υποστήριξης επιχειρήσεων, και τέλος
  • Οργανισμοί εύρεσης θέσεων κατάρτισης.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την έδρα τους σε ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan= .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου