Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νέα διάκριση στο Λονδίνο για την φοιτητική ομάδα MUN του City Unity College!

Οι φοιτήτριες του City Unity College,
Μαριάννα Καραχάλιου και Ιωάννα Καββαδά,
 μέλη της ομάδας MUN του Κολλεγίου. 


Η ομάδα MUN του City Unity College μόλις γύρισε με νέα διάκριση από το φοιτητικό συνέδριο UCLMUN στο Λονδίνο και συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, με επόμενο σταθμό το συνέδριο elbMUN, που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 21 Απριλίου στη Δρέσδη!


Οι φοιτήτριες Μαριάννα Καραχάλιου και Ιωάννα Καββαδά (φωτό) επέστρεψαν πριν λίγες μέρες με νέα διάκριση από το Λονδίνο, όπου ταξίδεψαν ως εκπρόσωποι της ομάδας MUN του Κολεγίου στο UCLMUN, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου στο University College London, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Αγγλία, με εκατοντάδες συμμετοχές φοιτητών από όλο τον κόσμο. 



Το UCLMUN είναι ένα από τα πολλά φοιτητικά συνέδρια MUN που πραγματοποιούνται σε πανεπιστήμια ανά την υφήλιο. Κάθε συνέδριο είναι ουσιαστικά μια προσομοίωση του Συμβουλίου Ασφαλείας και των άλλων Οργάνων του ΟΗΕ, στο οποίο φοιτητές από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για λίγες ημέρες και καλούνται να παίξουν το ρόλο ενός διπλωμάτη του ΟΗΕ, για να συζητήσουν και να προτείνουν λύσεις για επίκαιρα και διεθνή ζητήματα, όπως τα πυρηνικά όπλα, η προστασία του περιβάλλοντος, ο ρατσισμός και άλλα. Τη διαδικασία συνήθως υποβοηθούν με ομιλίες και παρουσιάσεις εκπρόσωποι του ΟΗΕ και διάφορων άλλων θεσμικών φορέων και οργανισμών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη από τους φοιτητές προτάσεων για ουσιαστικές λύσεις σε όλα τα μείζονα ζητήματα.   


Στο Λονδίνο οι δυο φοιτήτριες του προγράμματος Bachelor in Business Administration του City University of Seattle απέσπασαν για ακόμα μια φορά τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στο συνέδριο, ανάμεσα σε εκατοντάδες φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.  Η Μαριάννα συμμετείχε ως Υπουργός Άμυνας στο Join Cabinet Crisis και διακρίθηκε για τις προτάσεις της για τη διαχείριση της κρίσης στην Β. Κορέα, ενώ η Ιωάννα συμμετείχε στην Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην οποία διακρίθηκε για τις προτάσεις της για θέματα παροχής ασύλου και ανθρωπιστικής βοήθειας σε άπορους και μετανάστες. Τα κορίτσια χρησιμοποίησαν την κριτική σκέψη, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη ευαισθησία και όλη τη γνώση που αποκόμισαν από τις σπουδές τους έως τώρα, για να καταθέσουν τις πιο ολοκληρωμένες και ουσιαστικές προτάσεις, με εκπληκτικά τελικά αποτελέσματα!


Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από διακρίσεις, όπως η διάκριση της ομάδας MUN στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο, όπου άλλοι 4 σπουδαστές μας είχαν βραβευθεί ως Oustanding Delegates για τη συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές της τότε διοργάνωσης. Μάλιστα, η αρχηγός της ομάδας μας, Μαριάννα Καραχάλιου (αριστερά στη φωτό) ως αποτέλεσμα της επιτυχούς της πορείας στα περισσότερα συνέδρια, μετά από πρόταση που της έγινε, θα παραστεί από 24 έως 26 Φεβρουαρίου στο συνέδριο UCUMUN της Ουτρέχτης στην Ολλανδία ως Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενώ θα συμμετάσχει ως Πρόεδρος επιτροπής και στο επόμενο MUN στη Δρέσδη και σε αρκετά από τα επόμενα διεθνή συνέδρια, μια τιμητική διάκριση ανάμεσα σε χιλιάδες φοιτητές παγκοσμίως! 


Η ομάδα MUN του City Unity College αποτελείται από φοιτητές από όλα τα τμήματα σπουδών και συμμετέχει εδώ και ένα χρόνο ενεργά σε όλα σχεδόν τα συνέδρια MUN στην Ευρώπη. Τα μέλη της αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο από νέους ανθρώπους με "φρέσκιες" ιδέες, που αναπτύσσουν μεταξύ τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συναδελφικότητας, σε συναντήσεις με μπόλικο κέφι και όρεξη για δημιουργικότητα! 


Η ομάδα έχει δώσει το "παρών" σε πάνω από 5 συνέδρια έως τώρα και τα μέλη της έχουν συμμετάσχει σε συζητήσεις για σχεδόν όλα τα επίκαιρα σοβαρά θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, με πάνω από 3,000 συναδέλφους φοιτητές από όλο τον κόσμο! Η συμμετοχή στα MUN, όπως λένε τα παιδιά της ομάδας, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, με ανεπανάληπτες στιγμές, τόσο μέσα, όσο και έξω από τα συνέδρια, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών events σε διάφορες πόλεις, μια μοναδική ευκαιρία για γνωριμίες και δικτύωση με φοιτητές από όλο τον κόσμο! 


Η ομάδα MUN του City Unity είναι μια ανοιχτή ομάδα, η οποία ανανεώνεται διαρκώς.  Μπορεί να συμμετάσχει όποιος σπουδαστής του Κολεγίου επιθυμεί, αρκεί να πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής για το MUN. 


Στην παρούσα φάση, η ομάδα συγκεντρώνει συμμετοχές για το elbMUN στη Δρέσδη, όπου και πάλι θα προεδρεύει σε Επιτροπή η αρχηγός της ομάδας μας.  


Εάν σπουδάζετε στο City Unity College και επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τη διπλωματική μας ομάδα, καθώς και να συμμετάσχετε σε κάποιο από τα επόμενα MUN, δεν έχετε παρά να στείλετε ένα email στην αρχηγό της ομάδας, Μαριάννα Καραχάλιου, στο m [dot] karachaliou [at] cityu.gr, και να γίνετε κι εσείς μέλος μιας από τις καλύτερες ομάδες MUN στην Ευρώπη! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου