Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ημερίδα: "Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον και Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση", Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011, Park Hotel Athens


Την Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011, στο Park Hotel Athens, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο "Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον και Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση". Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν ζητήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων, καθώς και ειδικότερα θέματα σε σχέση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 
Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών που συντελέστηκαν και συντελούνται στο εργασιακό περιβάλλον και στο ασφαλιστικό σύστημα. Τα στελέχη της καλούνται πέρα από το να ενημερωθούν για τις αλλαγές στη νομοθεσία, να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών στο εργασιακό περιβάλλον του οργανισμού τους, στην ψυχολογία και στην απόδοση των εργαζομένων, στις σχέσεις με τη διοίκηση και τα θεσμικά όργανα, στη διεκπεραίωση της καθημερινής τους εργασίας.
 
Έλληνες και ξένοι ειδικοί, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων θα εισφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους και θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες απαντώντας και γνωμοδοτώντας σε πρακτικά ερωτήματα. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εξειδίκευση των συντελεστών στο συμβουλευτικό κομμάτι της επίλυσης διαφορών, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες πρακτικές και χρήσιμα νομικά εργαλεία πρόληψης κινδύνων. 

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος της ημερίδας θα αποτελέσουν ερωτήματα και επίκαιρα θέματα, όπως:
  • Πώς διαγράφεται το μέλλον των επαγγελματικών ταμείων στην Ελλάδα;
  • Ποια είναι η ευρωπαϊκή εμπειρία σχετικά με τα επαγγελματικά ταμεία;
  • Τι προτείνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος;
  • Τι εισηγούνται τα εμπλεκόμενα μέρη λίγο πριν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου;
  • Πώς διαμορφώνονται οι εργασιακές σχέσεις σε συνθήκες κρίσης;
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νέου Εργατικού Νόμου;
  • Τι ισχύει για τις εργασιακές σχέσεις στην Ευρώπη;
  • Πώς διαμορφώνονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στις νέες εργασιακές συνθήκες;
  • Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης;
  • Ποιοι είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα σχετικά με τις νέες μορφές απασχόλησης στην Ελλάδα; 
Η τελευταία ενότητα της ημερίδας είναι αφιερωμένη στις Ευέλικτες μορφές Απασχόλησης. Προτάσεις, πρακτικές, μύθοι σε σύγκριση με την πραγματικότητα, θα αποτελέσουν το αντικείμενο αυτής της ενότητας, με στόχο να προβληθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των νέων μορφών απασχόλησης, αλλά και να σκιαγραφηθεί το μέλλον της απασχόλησης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Για περισσότερες πληροφορίες συμμετοχής, καθώς και για το πρόγραμμα και τους ομιλητές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ημερίδας.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου