Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το ξενοδοχειακό management έχει παρόν και μέλλον στην αγορά εργασίας


Του Λάμπρου Σακκά, partner του HC&I ops και υπεύθυνου του Ελληνόφωνου Προγράμματος HND Diploma in Hospitality Management του City Unity College

Η οικονομική κρίση καθημερινά μας διδάσκει ότι ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στον εαυτό μας και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, συνδυάζοντας προετοιμασία και προοπτική. Ο τουρισμός ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ένας δυναμικός κλάδος που προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. 


Ειδικότερα, η Ξενοδοχειακή Διοίκηση μπορεί να εξασφαλίσει στα νέα παιδιά μία λαμπρή καριέρα εντός ή εκτός συνόρων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν γνώσεις αλλά πρωτίστως ικανότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Οι λόγοι για να επιλέξεις να σπουδάσεις ξενοδοχειακή διοίκηση είναι ξεκάθαροι και συνδυάζουν στοιχεία της προσωπικότητας μας, τους στόχους και τα όνειρά μας και τις δεξιότητες που έχουμε και θέλουμε να αναπτύξουμε.

Συγκεκριμένα, οι προοπτικές που δίνει στους νέους η Ξενοδοχειακή Διοίκηση μπορούν να συνοψιστούν στις εξής:

Εξασφάλιση εργασίας

Επιλέγοντας να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση, εντάσσεσαι ως ενεργό μέλος στον σημαντικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και τον πιο ανερχόμενο παγκοσμίως.

Αναγνωρισμένο επάγγελμα
Είναι ένα αναγνωρισμένο επάγγελμα διεθνώς, βασισμένο στις αρχές της Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στον χώρο των ξενοδοχείων. Με την προσθήκη της εξειδικευμένης ξενοδοχειακής τεχνογνωσίας αποκτάς σαφές προβάδισμα στην κάλυψη των αναγκών οποιασδήποτε ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ εκμεταλλευόμενος τις γενικές γνώσεις των αρχών διοίκησης, εναλλακτικά, μπορείς να δραστηριοποιηθείς και σε άλλους τομείς της οικονομίας. 
Διεθνείς προοπτικές

Προσφέρει τη δυνατότητα να εργαστείς σε όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο και να ανακαλύψεις ευκαιρίες σε οποιαδήποτε σημείο υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα ή θα μπορούσε να δημιουργηθεί. 
Πολλαπλές επιλογές

Σου δίνεται η δυνατότητα να απασχοληθείς από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με παγκόσμια δικτύωση και διεθνή καριέρα έως μικρά boutique ξενοδοχεία ή ακόμη και να ακολουθήσεις το δικό σου όραμα δημιουργώντας ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο με προσωπικότητα.
Πάθος και δημιουργικότητα

Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία. Η καθημερινότητα περιλαμβάνει στρατηγική τιμών δωματίων, πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του ξενοδοχείου σε νέες αγορές, προετοιμασία μενού και θεματικών εκδηλώσεων, καθώς και  διαφημιστική προβολή του ξενοδοχείου.  


Νέες επαφές
Προσφέρει την ευκαιρία να συναντάς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα γνωρίζεις και μοιράζεσαι εμπειρίες με ανθρώπους, οι οποίοι σου μεταφέρουν στοιχεία  του πολιτισμού τους και την οπτική τους για τον κόσμο. Δεν πλήττεις πότε γιατί η κάθε μέρα είναι διαφορετική.
Πληθώρα δεξιοτήτων

Δίνει τα εφόδια ανάπτυξης διαφορετικών δεξιοτήτων, καθώς αναλαμβάνεις ευθύνες σε τομείς όπως: η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η στρατηγική πωλήσεων και το μάρκετινγκ, η παραγγελία και ο έλεγχος των προμηθειών, η εξυπηρέτηση πελατών, η οικονομική διαχείριση, ο συντονισμός και η σύνθεση του συνόλου των λειτουργιών.
Συνεχής εκπαίδευση  

Μετά από το βασικό πτυχίο – παράλληλα με την εργασία σου - μπορείς να συνεχίσεις να εκπαιδεύεσαι επιλέγοντας τον κλάδο που προτιμάς είτε με μαθήματα εξ αποστάσεως είτε με την μορφή σεμιναρίων προσωπικών ή ενδοεπιχειρησιακών. 
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι δύσκολα θα βρεις επαγγελματικό χώρο που να καλύπτει όλους τους παραπάνω λόγους για να τον επιλέξεις. 
Μέτρησε, λοιπόν, τις δυνάμεις σου, σκέψου τι θέλεις να κάνεις, πίστεψε στον εαυτό σου και ψάξε την ρεαλιστική διέξοδο στα όνειρα σου και μετά αποφάσισε. Ο τουρισμός και το ξενοδοχειακό μάνατζμεντ είναι μία ξεκάθαρη επιλογή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου