Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Horizon 2020 το όνομα του νέου Προγράμματος Πλαίσιο της ΕΕ για Έρευνα και Καινοτομία

 



Horizon 2020 θα ονομάζεται το νέο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2014-2020.

Το Horizon 2020 θα χρηματοδοτήσει δράσεις έρευνας και καινοτομίας που, έως σήμερα, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (FP), το Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Καινοτομία και την Ανταγωνιστικότητα (CIP) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (ΕΙΤ). Σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 29 Ιουνίου, ο προϋπολογισμός του νέου Προγράμματος Πλαίσιο μπορεί να ανέλθει στα 80 δισ. ευρώ. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη πρωτοπόρων Ευρωπαίων ερευνητών, ώστε να ενισχυθεί η επιστημονική αριστεία και να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το Πρόγραμμα Πλαίσιο θα καλύψει το σύνολο των επιστημονικών πεδίων, με έμφαση στην έρευνα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων. 

Το όνομα επιλέχθηκε κατόπιν online ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν 8.318 άτομα. Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν η Marcela Endlova, δασκάλα από την Τσέχικη Δημοκρατία, και ο Beata Zyngier, δάσκαλος από την Πολωνία, που πρότειναν το όνομα Horizon 2020, το οποίο συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (3.055). Οι νικητές του διαγωνισμού κέρδισαν ένα ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καινοτομίας στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο του 2011, όπου θα γνωρίσουν την Επίτροπο για θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Επιστήμης Maire Geoghegan-Quinn και άλλα σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της επιστήμης, της πολιτικής και της οικονομίας. 

Πηγή: www.ekt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου