Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Eco2nomy: Nέα εκστρατεία εξοικονόμησης ενέργειας της WWF!!!





Η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς, Eco2nomy, άρχισε με στόχο να προτείνει σε κάθε οικογένεια απλές καθημερινές λύσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας με σημαντικό όφελος για το περιβάλλον και το πορτοφόλι του νοικοκυριού!!!


Αιχμή του δόρατος της εκστρατείας αποτελεί το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε.), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Intelligent Energy. Ο διαγωνισμός Π.ΕΞ.Ε. απευθύνεται στα νοικοκυριά 11 χωρών της Ευρώπης και βασίζεται στην οικιακή κατανάλωση ενέργειας. Οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο ενός έτους για την εφαρμογή μέτρων στα σπίτια τους (μηδενικού, μεσαίου ή υψηλού κόστους), που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας.

Στο πλαίσιο του Eco2nomy όμως, έχουν δημιουργηθεί και άλλα χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία. Το πρόγραμμα ΗΛΙ.Ο.Σ. (Ηλιακές Οικολογικές Στέγες) προσφέρει δυνατότητα εκτίμησης των μεγάλων ωφελειών που προκύπτουν από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες. Ο υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος μας επιτρέπει να μετρήσουμε την ενέργεια που ξοδεύουμε καθημερινά. Τέλος, ένας αναλυτικός κατάλογος συμβουλών μας προτείνει ιδέες που μπορούν να αποφέρουν οικονομικό όφελος, το οποίο ξεπερνά ακόμη και τα € 1.700 τον χρόνο για ένα νοικοκυριό.

Το City Unity College χαιρετίζει το πρόγραμμα Eco2nomy και συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης με διάφορους τρόπους. Κάποιοι από αυτούς αφορούν σε διάφορες καμπάνιες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς από το Student Union του Κολλεγίου, καθώς και τη χρήση από αυτό διαφόρων μεθόδων για τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ το site της εκστρατείας Eco2nomy.

Εαν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε κάποια από τις δραστηριότητές μας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Κολλεγίου, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου