Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Γιατί είναι απαραίτητο ένα μεταπτυχιακό;

Οι μεταπτυχιακές σπουδές σήμερα έγιναν ισοδύναμες με τις προπτυχιακές και αποτελούν βασικό εργαλείο για την εύρεση εργασίας. Ο ανταγωνισμός και οι ραγδαίες εξελίξεις, που έχουν ως αποτέλεσμα οι ειδικότητες οι οποίες κατείχαν τις πρώτες θέσεις πριν από μερικές δεκαετίες να αντικατασταθούν από νέες, οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών στην απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου με βασικό γνώμονα την άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας. 

Το μεταπτυχιακό σήμερα δεν αποτελεί εξειδίκευση, αλλά το συγκριτικό πλεονέκτημα που διασφαλίζει την επαγγελματική αποκατάσταση. Βέβαια η απόκτησή του δεν σημαίνει και το τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η διά βίου εκπαίδευση είναι αναγκαία για κάθε εργαζόμενο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να αναπροσαρμόσει ή ακόμη και να αλλάξει την εξειδίκευσή του ώστε να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες επαγγελματικές απαιτήσεις. 

Πότε όμως είναι η κατάλληλη περίοδος για να παρακολουθήσει κάποιος ένα μεταπτυχιακό; Ιδανικό θα ήταν να μεσολαβεί κάποια επαγγελματική εμπειρία ώστε η επιλογή του μεταπτυχιακού να προκύπτει από πραγματική ανάγκη και κατόπιν ώριμης σκέψης. Βέβαια, στην Ελλάδα εμφανίζεται το φαινόμενο της ανεργίας των πτυχιούχων ακριβώς γιατί τα πανεπιστήμια δεν συνδέονται με την αγορά εργασίας, σε αντίθεση με το αμερικανικό πανεπιστημιακό σύστημα εκπαίδευσης, το οποίο εκπροσωπείται από το City Unity. 

To City Unity College προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στους τομείς Business, Management, Marketing, Finance, Technology, Computing, Networking/Telecommunications και Psychology. Ένα από τα πλέον δημοφιλή προγράμματα με αυξανόμενη ζήτηση είναι το MBA με κατεύθυνση Marketing, HR, Project Management, Financial Management, καθώς και το MSc σε MIS. Ηδη ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων μας εργάζεται σε συνεργαζόμενες με το ίδρυμα επιχειρήσεις. 

Σημαντικό επίσης ρόλο και αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης παίζει η πρακτική άσκηση, η οποία συντελείται είτε σε συνεργασία με δημόσιους είτε με ιδιωτικούς φορείς, γιατί δυστυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα δεν την καθιστά υποχρεωτική.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Κολλεγίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cityu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου