Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σταδιοδρομία ένα χρόνο μετά την αποφοίτηση!!!



Μέσα σε ένα χρόνο από το τέλος των σπουδών τους, σύμφωνα με στοιχεία του CityU Career Center, το 98% των αποφοίτων του City Unity College βρίσκει δουλειά. «Η ονομαστική λίστα των αποφοίτων που εργάζονται σε γνωστές εταιρίες μεγαλώνει συνεχώς, αποδεικνύοντας έτσι πως το πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει στενές σχέσεις συνεργασίας με πολλές επιχειρήσεις. Συνεργασίες που προσβλέπουν στην υποστήριξη ένταξης των αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο.

Επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται το City Unity και εργάζονται απόφοιτοι του, είναι: ABN AMRO Bank, AB Βασιλόπουλος, Alpha Bank, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», British American Tobacco, BP Hellas, Carrefour, Citibank, Coca- Cola, HBC, ENA Cash & Carry, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank EFG, WIND, Forthnet, Fourlis Trade, Γερμανός, Hellenic Bank, Hellenic Duty Free Shops, Info-Quest Holdings, Intralot, Klimatair, Κωτσόβολος, Kraft Food Hellas, Λαϊκή Τράπεζα, NotosCom Holdings, Τράπεζα Πειραιώς, Sfakianakis Group, Sony Hellas, Τεχνοκάρ, Tellas, Viamar.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των σπουδαστών στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, το CityU Career Center τους ενημερώνει για τις ευκαιρίες εργασίας που παρουσιάζονται στην αγορά. Ως φορέας σταδιοδρομίας συζητά μαζί τους, ερευνά τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα, τους στόχους τους, τις δεξιότητες τους. Επίσης, διοργανώνει «συμβουλευτικά σεμινάρια» που αναφέρονται σε επιλογή καριέρας, πηγές πληροφόρησης, σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων, διαδικασίες επαγγελματικής συνέντευξης καθώς και ημέρες καριέρας.

Το City Unity College προσφέρει σπουδές διεθνούς αναγνώρισης προσαρμοσμένες στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Διαθέτει ευέλικτα προγράμματα (full time – part time), προπτυχιακά και μεταπτυχιακά σε τομείς διοίκησης, τεχνολογίας και κοινωνικών επιστημών, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του κάθε συμμετέχοντα. Ενώ, δεν υπάρχει περιορισμός από το πανεπιστήμιο σε κατ’ έτος υποχρεωτικά μαθήματα αλλά σε κατ’ επιλογή υποχρεωτικά. Παράλληλα, στο CityU λειτουργεί και ένα από τα καλύτερα προγράμματα φοίτησης εξ αποστάσεως. Ετσι, δίνει στους σπουδαστές, που δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία, τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που παρακολουθεί μεταπτυχιακά προγράμματα εργάζεται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η επιλογή του μεταπτυχιακού οφείλει να γίνεται κυρίως με βάση τις επαγγελματικές ανάγκες. Το Bachelor δεν αποτελεί πλέον την οροφή των σπουδών, παρόλα αυτά τα πλέον δημοφιλή προγράμματα με αυξανόμενη ζήτηση είναι τα προπτυχιακά σε διοίκηση επιχειρήσεων και σε επίπεδο μεταπτυχιακών το MBA με κατεύθυνση marketing, HR, project management, financial management, MIS και αυτό γιατί οι περισσότερες θέσεις εργασίας έχουν ως προαπαιτούμενα, ανεξαρτήτου ειδικότητας, διοικητικά προσόντα.

Το τελευταίο διάστημα το κολέγιο έχει διευρύνει τις δραστηριότητές του προσφέροντας μία νέα σειρά μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε ναυτιλιακά, τουρισμό και εκπαίδευση, σε συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο Liverpool John Moores University (LJMU).

Ενα από τα στοιχεία που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο κολλέγιο είναι το μεγάλο δίκτυο που διαθέτει σε διεθνές επίπεδο. Το City University of Seattle έχει παραρτήματα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό και την Ασία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές, μέσω του προγράμματος Student-Mobility, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε οποιοδήποτε άλλο παράρτημα του CityU ανά τον κόσμο. Επίσης, μπορούν με μεταφορά των πιστωτικών μονάδων, να φοιτήσουν σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, αρκεί να πληρούν τα ίδια ποιοτικά κριτήρια.

Οι εκπαιδευτές του κολεγίου προέρχονται από τον ελλαδικό αλλά και από το διεθνή χώρο, είναι κάτοχοι Master ή διδακτορικού (Ph.D.) από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και έχουν τουλάχιστον δεκαετή εμπειρία διδασκαλίας σε αντίστοιχα προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του κολλεγίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cityu.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου