Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

To City Unity College θα φιλοξενήσει το πρώτο Comenius Training Workshop για εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, τον Οκτώβριο του 2012


Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς ΜΕ για δήλωση συμμετοχής

To City Unity College συμμετέχει στη δράση Comenius του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης και σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα φιλοξενήσει το πρώτο Comenius Training Workshop, τον Οκτώβριο του 2012!

Το Κολλέγιο, ως φορέας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και κύρους, με φιλοσοφία που ταυτίζεται με το όραμα για διακρατική συνεργασία και κινητικότητα µεταξύ των συστηµάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, ένωσε τις δυνάμεις του με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με σκοπό την ενίσχυση της δράσης Comenius στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, το Κολλέγιο θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του στο Σύνταγμα το workshop με θέμα EU-HOU: Hands-On Universe, Europe. Bringing frontline interactive astronomy in the classroom, το οποίο διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Πρόκειται για ένα εργαστήρι ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών, με σκοπό την ανανέωση του τρόπου διδασκαλίας των θετικών επιστημών και στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της νέας γενιάς για τις θετικές επιστήμες, μέσω της Αστρονομίας και της χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου, 30 εκπαιδευτικοί από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του City Unity College στο Σύνταγμα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από διαλέξεις και παρουσιάσεις των πρόσφατων εξελίξεων στον κλάδο της Αστρονομίας. Απώτερος στόχος η εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες, καθώς και η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους σε αυτές, ώστε να μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διδασκαλία για να δώσουν κίνητρο στους μαθητές τους να παρακολουθήσουν σπουδές του κλάδου των θετικών επιστημών, όπως τα μαθηματικά, η φυσική και η επιστήμη των Η/Υ.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του πανευρωπαϊκού project “EU-HOU/Διαδραστική Αστρονομία στην Τάξη”, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ και υλοποιείται από διεθνή ομάδα ερευνητών και στην Ελλάδα από τους Δρ. Ιωάννη Δαγκλή (επιστημονικός υπεύθυνος) διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Δρα Ελένη Χατζηχρήστου (συντονίστρια), Πρύτανη του City Unity College. Στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές τη δυνατότητα κριτικής σκέψης μέσα από τη χρήση εργαλείων και επιστημονικών μεθόδων της αστρονομίας, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν ως χρήσιμοι πολίτες μιας αειφόρου οικονομίας. Το project βασίζεται σε πραγματικές παρατηρήσεις μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών δικτύων αυτόματων τηλεσκοπίων, που υφίστανται επεξεργασία μέσα στην τάξη με ένα ειδικό λογισμικό, τη λειτουργία του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες στο workshop.

Η ομάδα των εισηγητών του workshop αποτελείται απο διακεκριμένους επιστήμονες της αστρονομίας από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Πορτογαλία. Οι διαλέξεις, πρακτική εξάσκηση, καθώς και οι παρουσιάσεις των εργαλείων των νέων τεχνολογιών, θα πραγματοποιηθούν στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια του City Unity College, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Σύνταγμα.

Η δράση Comenius αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, το οποίο στοχεύει στην κατεύθυνση της κοινωνίας προς τη βιώσιµη οικονοµική ανάπτυξη, με καλύτερες και περισσότερες θέσεις απασχόλησης, µεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και προστασία του περιβάλλοντος για τις µελλοντικές γενιές, μέσα από τη γνώση και την εκπαίδευση.

Το City Unity College, ως φορέας εκπαίδευσης με μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σθεναρή προσήλωση στην αξία της δια βίου εκπαίδευσης και της ανάπτυξης γόνιμων συνεργασιών μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, χαιρετίζει αυτή τη συνεργασία και εύχεται η διοργάνωση του Comenius Training Workshop να είναι η πρώτη από μια σειρά κοινών δράσεων προς την κατεύθυνση της προσφοράς εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.

Το λεπτομερές πρόγραμμα του workshop βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase/index.cfm?fuseaction=DisplayCourse&cid=29854 (Session 5)

Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε με την Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου (elthchatz@gmail.com). Εάν η συμμετοχή σας εγκριθεί θα χρηματοδοτηθεί από την Εθνική Υπηρεσία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης (ΙΚΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου