Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

“Η Διερμηνεία ως Επάγγελμα”: Διάλεξη στο Κέντρο Μετάφρασης και Διερμηνείας , Τετάρτη 7 Μαρτίου



Το Κέντρο Μετάφρασης και Διερμηνείας του City Unity College υποδέχεται τον Υπεύθυνο Διερμηνείας του Ινστιτούτου Μεταφραστών, Διερμηνέων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, κ. Benoit Delatre, ο οποίος θα παραδώσει διάλεξη με θέμα “Η Διερμηνεία ως Επάγγελμα”, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, ώρες 10:00-12:00, στο αμφιθέατρο του Κολλεγίου στο Σύνταγμα! 


Κατά τη διάρκεια της διάλεξής του, ο κ. Delatre θα παρουσιάσει το επάγγελμα του διερμηνέα και τις προοπτικές του, μέσα από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

·      Διαφορές και ομοιότητες μετάφρασης και διερμηνείας
·      Τεχνικές και είδη διερμηνείας
·      Προσόντα και εκπαίδευση επαγγελματιών διερμηνέων
·      Διερμηνεία και άλλα γνωστικά αντικείμενα: σχέσεις και συνδέσεις
·      Διερμηνεία σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς και οργανισμούς


Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις επαγγελματικές προοπτικές των διερμηνέων, οι οποίες είναι τεράστιες, καθώς τόσο η Γενική Διεύθυνση Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και άλλοι διεθνείς οργανισμοί προσλαμβάνουν συνεχώς ένα σημαντικό αριθμό διερμηνέων, προκειμένου να διευκολύνεται η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των εκπροσώπων των διαφόρων χωρών και φορέων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Πόπη Νοτιά, διευθύντρια του Κέντρου Μετάφρασης και Διερμηνείας του City Unity College. Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Κολλεγίου, στο οποίο προσφέρονται προγράμματα παρακολούθησης σπουδών στη Μετάφραση και τη Διερμηνεία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Η παρουσίαση θα γίνει στα Αγγλικά και η παρακολούθηση είναι δωρεάν, ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση παρακολούθησης, παρακαλούμε απευθυνθείτε εγκαίρως στη γραμματεία του Κολλεγίου, τηλ. 2103243222.  Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου