Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η διάλεξη του Scientia Professor Δρα Γιώργου Παξινού στο City Unity College



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η στις 30 Νοεμβρίου 2011 στο City Unity College η διάλεξη του διακεκριμένου παγκοσμίως καθηγητή νευροεπιστημών Δρα Γιώργου Παξινού με θέμα “Εγκέφαλος, Συμπεριφορά και Εξέλιξη”! 

Ο Δρ. Παξινός είναι ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνεδρίου Νευροεπιστημόνων και της Εταιρείας Νευροεπιστημόνων Αυστραλίας. Πολυβραβευμένος και διακεκριμένος παγκοσμίως για την προσφορά του στην έρευνα, είναι ο άνθρωπος που εξέδωσε τον Άτλαντα του ανθρώπινου εγκεφάλου, ο οποίος αποτελεί τη Βίβλο της Βιοιατρικής Επιστήμης, και πλέον θεωρείται από την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα ως ο χαρτογράφος του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Στη διάλεξή του, ο διακεκριμένος ερευνητής και καθηγητής Ψυχολογίας του Ινστιτούτου Ιατρικών Μελετών "Prince of Wales" στο Σίδνευ της Αυστραλίας μίλησε στους φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας  του City Unity College για τις ερευνητικές του εργασίες στη νευρολογία και τη νευροπαθητική, για την καταπολέμηση της νόσου Πάρκινσον και της Αλτσχάϊμερ, καθώς και για το βιβλίο του «The rat brain in stereotaxic coordinates», το οποίο κατατάσσεται στην 10η θέση στον κατάλογο των πενήντα κορυφαίων επιστημονικών συγγραμμάτων σε όλο τον κόσμο!

Οι φοιτητές του Κολλεγίου εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και την εξέλιξή του από την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους έως και σήμερα, καθώς και για το πώς το μέγεθος και κάποιες περιοχές του εγκεφάλου καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, και με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον απηύθυναν στο χαρτογράφο του ανθρώπινου εγκεφάλου αρκετές ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε ανεξαιρέτως, σε μια φιλική συζήτηση με τους φοιτητές που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα.  

Την εκδήλωση συντόνισε η Υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολογίας, Δρ Αναστασία Κωτσοπούλου. Χαιρετισμό απηύθυνε κατά την έναρξη της διάλεξης ο Πρόεδρος του City Unity College, κ. Χάρης Γερονικόλας, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Παξινό και τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του Τμήματος Ψυχολογίας.  Εκτός από τους φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας, μεγάλη προσέλευση υπήρξε και από φοιτητές άλλων τμημάτων καθώς και από μέλη από το Ακαδημαϊκό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου, οι οποίοι θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά τον μεγάλο ερευνητή.

Μετά το τέλος της διάλεξης, ο Δρ Παξινός μας ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του για την πρόσκληση που του έγινε και υποσχέθηκε να επαναλάβει την επίσκεψή του. Τον ευχαριστούμε και ευχόμαστε να μας ξανατιμήσει με την παρουσία του σύντομα στο 1ο Συνέδριο Ψυχολογίας τον Μάιο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου